Dobro je vedeti Težave s kožo

Aknasta koža: Poslabšanje pred izboljšanjem

4 September 2019

Začeli ste z uporabo novega izdelka za nego kože, ki obljublja, da bo odpravil mozolje oziroma druge težave, ki jih s seboj prinese mastna in aknasta koža. Nenadoma pa je vaš obraz prekrit z novimi mozoljčki. Poznano? Kaj se v resnici dogaja? Ali vaša koža res zavrača izdelek, ali pa so prav novi mozoljčki dokaz, da izdelek deluje?

Velikokrat posamezniki z aknasto kožo preizkušajo različne negovalne kreme, a z nobeno niso zares zadovoljni. Preizkusijo vse, a z uporabo hitro prenehajo, saj se navadno stanje aknaste kože po približno dveh do treh tednih uporabe nove kreme poslabša. Zakaj?

Naša koža se vsakih 28 dni obnavlja, rodi se nova koža. Današnji mozoljčki na obrazu so torej odraz dogajanja, ki je potekalo pod kožo že nekaj časa. Vsakič, ko pričnemo z uporabo nove kreme, moramo »novo« kožo navaditi na sestavine, ki so v njej.

Kreme, ki so namenjene negi aknaste kože, pospešujejo raztapljanje maščobe, znotraj por uničujejo bakterije in nečistoče, hkrati pa odstranjujejo odmrle celice. To pomeni, da se celice hitreje obnavljajo, posledično pa se pospeši cikel nastajanja aken »iz globin«. Tovrstni izdelki torej poskrbijo za to, da komedoni, ki so še v globljih plasteh kože, hitreje pridejo na njeno površje. Po približno dveh tednih uporabe novega izdelka je zato stanje na vašem obrazu ponavadi slabše, kot je bilo pred tem.

Povzročitelji procesa čiščenja kože so predvsem naslednje sestavine v izdelkih:

AHA kisline (mlečna in glikolna kislina)

BHA kislina ali salicilna kislina

retinol

benzoil peroksid

Preden pride do izboljšanja stanja kože mora torej oseba potrpežljivo počakati, da se zaključi proces “čiščenja kože”. Prve rezultate nove kreme tako opazimo po dobrem mesecu dni redne in pravilne nege.

Kakšna je pravilna nega aknaste kože?

Čiščenje zjutraj in zvečer

Peneči gel Sébium Gel Moussant nežno čisti, omejuje izločanje sebuma in preprečuje mašenje por. Aknasta koža je tako odlično pripravljena na nanos kreme.

Kot dodatno nego za čiščenje, se priporoča Sébium H2O, specifična micelarna voda, ki je posebej oblikovana za mešano ali mastno kožo. Idealna je za odstranjevanje ličil.

Sebium H2O
Izdelek za nego, zjutraj in zvečer
Sebium Global

Sébium Global intenzivna nega

Sebium Mat Control

Sébium Mat Control vlažilna nega & matiranje

Sebium Sensitive

Sébium Sensitive pomirjujoča nega za občutljivo kožo

Ne veš, katera krema je primerna zate? Pokliči nas na brezplačno telefonsko številko 080 35 64.

Piling Sébium Gel Gommant prečisti teksturo kože, oži pore in osveži polt, ob tem pa preprečuje nastanek nepravilnosti. Mikro zrnca, okrepljena s keratolitičnimi aktivnimi sestavinami (glikolno in salicilno kislino), mehansko delujejo na mozolje in ogrce. Pospešijo odstranitev nečistoče in spodbujajo obnovo celic.

Sebium Gel Gommant

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER

IŠČI PO STRANI

SPREMLJAJTE NAS

COPYRIGHT BIODERMA SLOVENIJA 2018.