Blog

Novice Težave s kožo Zaščita pred soncem

Največji sovražnik rdečice je sonce

2 julija 2018

Zardevamo vsi – nekateri takrat, ko smo v zadregi, ko smo veseli ali razburjeni, drugi med športno aktivnostjo oziroma ko nam je vroče ali pa če zaužijemo preveč začinjeno hrano. Vendar ta rdečica izgine, saj je le začasna. Predvsem pri ženskah po 30. ali 40. letu in v primeru, da imajo svetlo, krhko in tanko [...]

Na članek

Dobro je vedeti Novice Težave s kožo

Umivanje in nega suhe, zelo suhe in atopijske kože

10 aprila 2018

Atoderm Intensive Baume v trenutku ustavi srbečico, zmanjšuje potrebo po praskanju in krepi odpornost kože na način, da vzpostavi zaščitni film.
Zahvaljujoč se dermatološki aktivni sestavini PEA, deluje proti srbečici. Patent Skin Barrier Therapy™ omejuje adhezijo in širjenje Staphylococcus aureus-a in prodiranje alergenih snovi, ki so glavni povzročitelji poslabšanja suhosti kože.

Na članek

srbeča koža

Dobro je vedeti Težave s kožo

Stop srbeči koži

srbeča kožasrbečicasrbež

27 februarja 2018

Ko vas koža srbi, hitro razpršite Atoderm SOS Spray! Odkrijte edinstveno inovacijo Laboratorija Bioderma, refleks za takojšnje blaženje srbenja. Srbečo kožo pomiri v 60-ih sekundah in učinkovito deluje 6 ur. Že po prvem nanosu je zmanjšana potreba po praskanju.

Na članek

Težave s kožo Znanost o koži

Akne in prehrana

Akneprehrana

Akne so težava kože, ki na površini kože povzroči tvorjenje različnih izboklin. Pojavijo se lahko kjer koli na telesu, vendar so najbolj pogoste na obrazu, vratu, hrbtu in ramenih. Na nastanek aken, mozoljev in ogrcev pogosto vplivajo hormonske spremembe v telesu. Najbolj pogoste so pri najstnikih, ki se nahajajo v obdobju pubertete, čeprav je vedno več odraslih žensk nagnjenih k tovrstnim težavam kože.

Na članek

Dobro je vedeti Novice Težave s kožo

Srbečica – težava mnogih posameznikov

srbenje kože

22 februarja 2018

Srbenje ali pruritus je neprijeten občutek, ki sproži željo po praskanju. Rezultat tega je refleks praskanja…

Na članek

srbeča koža

Dobro je vedeti Novice Težave s kožo

Srbeča koža?

srbeča koža

2 februarja 2018

Srbenje se lahko pojavi kadar koli podnevi ali ponoči. Za vas imamo nekaj nasvetov za srbečo kožo.

Na članek

Suha koža v zimskih dneh

Dobro je vedeti

Suha koža v zimskih dneh

19 decembra 2017

Naša koža pozimi potrebuje zaščito pred mrazom, zato moram posegati po močnejših kremah z obogateno formulo, ki vsebujejo višji delež maščobnih komponent.

Na članek

sonce

Dobro je vedeti

Poletje – idealen čas za temeljito vlaženje vseh tipov kože

26 julija 2017

Voda je ključen element naše kože in jo vsebuje med 7 in 8 litrov, medtem ko jo vsakodnevno iz kože izhlapi okoli 200 ml. Dehidracija ali pomanjkanje vode v koži je lahko težava vseh tipov kože, tudi najbolj mastnih. Komponente v koži, ki zagotavljajo zadosten nivo vlage Koža sama sicer ima 3 ključne komponente, ki v njej zagotavljajo zadosten nivo vlage: [...]

Na članek

Nasveti za zaščito pred soncem

Zaščita pred soncem

Nasveti za zaščito pred soncem

26 junija 2017

Pred soncem so moramo ustrezno zaščititi, zato imamo iz Laboratorija Bioderma za vas nekaj preprostih nasvetov: 1 Izpostavljanju soncu se moramo izogibati v urah, ko je sonce najmočnejše, torej med 11. in 16. uro. Na kožo redno nanašamo sredstvo za zaščito pred soncem z ustreznim zaščitnim faktorjem (odvisno od fototipa kože). 30 minut pred izpostavljanjem [...]

Na članek

otroci2

Zaščita pred soncem

+/- Učinki sonca

19 junija 2017

Koža je kot računalnik - vse beleži, nato pa nam izstavi račun Vsi imamo radi s soncem obsijano kožo, še posebej v toplejšem delu leta. A dejstvo je, da prekomerno izpostavljanje soncu lahko povzroči poškodbe kože in pospeši proces staranja. Kar 80 % znakov staranja kože povzročijo UV žarki. Pozitivni učinki sonca Sonce je bistveno [...]

Na članek

slika 3

Dobro je vedeti

Je tudi vaša koža občutljiva ali netolerantna?

8 junija 2017

62% žensk trdi, da ima občutljivo ali razdraženo kožo, ki ne prenaša kozmetičnih izdelkov in tudi vode* ne.

Na članek

otrok3

Otroška koža

Čiščenje in nega kože dojenčkov in otrok

24 maja 2017

Dojenčka umijemo takrat, ko je umazan, sicer pa ga zgolj obrišemo, enkrat tedensko pa mu pripravimo nežno kopel.

Na članek

kid spray

Zaščita pred soncem

Dermatološka zaščita kože pred soncem

17 maja 2017

Pri izbiri ustreznega zaščitnega sredstva pred soncem velikokrat naletimo na težavo. Nikakor ne najdemo ustrezne rešitve za naš tip kože. Vedno več posameznic pravi, da je njihova koža občutljiva na sonce. To se izraža v obliki neprijetnega pekočega občutka, rdečice ali srbečice.

Na članek

otrok 4

Otroška koža

Koža dojenčkov in otrok

12 maja 2017

Koža je naš največji organ, ki ščiti notranje organe. Pogosto ji posvečamo premajhno skrb, še posebej ko gre za naše najmlajše.

Na članek

wash

Dobro je vedeti

Čiščenje občutljive kože

22 marca 2017

Koža je naš največji organ, ki pri odraslem človeku meri okoli 2 m². Predstavlja bariero, ki je v neposrednem stiku z okolico, njene najpomembnejše naloge pa so varovati telo pred poškodbami, agresivnimi vplivi iz okolja, UV sevanjem, hkrati pa je prva in najpomembnejša obramba pred bakterijami in virusi.

Na članek

bioderma

Dobro je vedeti

Nadzor občutljive kože pred prekomernim potenjem

17 marca 2017

Potenje je naraven mehanizem, katerega primarna funkcija je uravnavanje telesne temperature, saj se organizem z izločanjem znoja ohlaja. Poleg tega potenje tudi vlaži kožo, iz telesa izloča feromone, po rezultatih nekaterih raziskav pa naj bi bil v potu poseben naravni antibiotik, ki kožo ščiti pred bakterijami. Razlogi za prekomerno potenje so različni, lahko gre za […]

Na članek

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER

IŠČI PO STRANI

SPREMLJAJTE NAS

COPYRIGHT BIODERMA SLOVENIJA 2018.