Novice Otroška koža Težave s kožo

Veličastni trije v boju z atopijsko, zelo suho in razdraženo kožo

12 decembra 2018

Pogostost različnih vrst kožnih izpuščajev, ki jih običajno spremlja razdražena, vneta in srbeča koža, narašča. Govorimo o ekcemu, alergijski kožni bolezni, med katerimi je najpogostejši atopijski ekcem oziroma atopijski dermatitis, ki je pogosto prisoten tudi pri otrocih. Kaže se v obliki zelo suhe kože, ki je lahko na določenih mestih pordela in se lušči, pa tudi v občutku zategovanja in intenzivnega srbenja kože. Dodatni razlogi za to, da je koža obolelih pozimi še bolj suha, so nizke temperature, veter, mraz in suh zrak v stanovanjih zaradi centralnega ogrevanja, pa tudi trda voda. Vse to pripomore k izgubi vlage skozi kožo.

HITRI VODNIK O ATOPIJSKEM DERMATITISU

Stalna razdraženost in občutek neudobja negativno vplivata tudi na vsakdanje življenje, zato je vsakodnevna ustrezna higiena in nega kože, ki blaži omenjene simptome, izjemnega pomena. Atopijsko kožo pa je treba ustrezno negovati tudi v obdobju, ko je ekcem v mirovanju. Zato za nego suhe, razdražene ali atopijske kože tekom celega leta priporočamo uporabo treh veličastnih izdelkov iz Laboratorija Bioderma, ki bodo bistveno izboljšali stanje vaše kože.

Biodermin ritual za nego atopijske, zelo suhe in razdražene kože

bioderma

UMIVANJE

Za čiščenje suhe, zelo suhe ali atopijske kože se priporoča uporaba sindetov. Gre za tako imenovana čistilna sredstva, ki ne vsebujejo mila in zato ne dražijo kože. Atoderm Huile de douche je izjemno hranljivo olje za tuširanje, ki kožo očisti in pomirja, jo oskrbi z lipidi ter deluje proti razdraženosti. Koža je takoj po tuširanju, ki naj ne traja več kot 10 minut, sicer se koža preveč izsuši, 24-urno navlažena in preskrbljena z udobjem. Izdelek je primeren tudi za kopanje.

Več o izdelku

bioderma

NEGA

Dvakrat dnevno na kožo nanesemo obnavljajočo emolientno kremo, ki nudi 24-urno vlaženje. Ker preprečuje izsušenost, posledično pomaga obnavljati kožno bariero, s tem pa preprečuje vdor alergenih snovi iz okolja. Atoderm Intensive Baume poleg tega pomirja srbečico, koži vrača udobje in jo ščiti pred ponovnim draženjem.

Več o izdelku

Srbeča koža

LAJŠANJE SRBEČICE

V primeru neznosnega in intenzivnega srbenja priporočamo uporabo Atoderm SOS spreja. Takoj po njegovem nanosu je koža pomirjena, potreba po praskanju pa zmanjšana. Atoderm SOS sprej namreč srbenje pomiri v 60-ih sekundah, njegovo delovanje pa čutimo kar 6 ur.

Uporablja se lahko v primeru zelo suhe kože, atopijskega dermatitisa, kronične koprivnice, kontaktnega ekcema, senilne kseroze ali luskavice. Ne sme pa se nanašati na že spraskano, ranjeno ali odprto kožo.

Več o izdelku

Veličastni trije izdelki so primerni za dojenčke, otroke in odrasle.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER

IŠČI PO STRANI

SPREMLJAJTE NAS

COPYRIGHT BIODERMA SLOVENIJA 2018.