Novice Težave s kožo Zaščita pred soncem

Največji sovražnik rdečice je sonce

2 julija 2018

Zardevamo vsi – nekateri takrat, ko smo v zadregi, ko smo veseli ali razburjeni, drugi med športno aktivnostjo oziroma ko nam je vroče ali pa če zaužijemo preveč začinjeno hrano. Vendar ta rdečica izgine, saj je le začasna.

Predvsem pri ženskah po 30. ali 40. letu in v primeru, da imajo svetlo, krhko in tanko kožo, pa rdečica ali rozacea lahko postane trajna. Do njenega pojava pride zaradi motenj cirkulacije, zato se kapilare pričnejo širiti. Ta kožna bolezen ima štiri faze, ukrepati pa je treba takoj, saj se stanje postopoma poslabša in preide v naslednjo, še hujšo obliko:

  • občasna rdečica ali zardevanje, ob kateri osebe občutijo skelenje in zbadanje,
  • rdečica, ki je stalno prisotna in pri kateri so vidne razširjene kapilare,
  • papulopustularna rozacea ali rozacea v kombinaciji z »aknami«, ki so lahko zgolj rdeče ali pa bele,
  • odebelitev tkiva in povečanje krvnih kapilar na obrazu, pri moških pa tudi na nosu – govorimo o gomoljastem nosu ali rinofimi.

Ljudje, ki so nagnjeni k rdečici, imajo velike težave tudi v poletnih mesecih, saj na stanje njihove kože negativno vplivajo tudi visoke temperature in izpostavljenost UV žarkom. Kar je izjemno pomembno: največji sovražnik takšne kože je sonce, torej se moramo pred njim popolnoma zaščititi in se mu izogibati. Zato je Laboratorij Bioderma razvil rešitev za občutljivo kožo, nagnjeno k rdečici – obarvano kremo z visokim zaščitnim faktorjem Photoderm AR SPF 50+.

Sensibio AR BB krema in Photoderm AR SPF 50+

kakšna je razlika?

Sensibio AR BB krema

Sensibio AR BB krema je obarvana krema za nego kože proti rdečici, ki le-to zmanjšuje in preprečuje njen nadaljnji razvoj z uravnavanjem bioloških dejavnikov, odgovornih za širjenje kapilar. Kožo ščiti pred UV žarki (SPF 30), ki dodatno poslabšajo stanje rdečice ter poskrbi za brezhibno polt, saj rdečico nežno prekrije.

Ekskluziven in inovativen Rosactiv™ patent neposredno deluje na žilni endotelijski rastni faktor (VEGF), ki povzroča širjenje in slabljenje kožnih kapilar. Kombinacija intenzivnih pomirjujočih sestavin – enoksolon, alantoin in repično olje – pa takoj zmanjša občutek pregrevanja.

Patentiran naravni kompleks D.A.F. (Dermatological Advanced Formulation) zvišuje prag tolerance kože in zmanjšuje njeno občutljivost. Glicerin in repično olje vlažita, okrepita barierno funkcijo in poskrbita za udobje kože. Nežni odbojni pudri in pigmenti prekrijejo rdečico, matirajo in poskrbijo za žametni izgled kože ter povečajo njen sijaj.

Photoderm AR SPF 50+

Obarvana krema za kožo z rdečico Photoderm AR pa ima poleg vsega naštetega še višjo UVA/UVB zaščito in sicer SPF 50+. Edinstven biološki patent Cellular Bioprotection™ aktivira naravno obrambo kože, ščiti pred tveganjem poškodb kožnih celic in se bori proti prezgodnjemu staranju kože. Izdelek je vodoodporen in fotostabilen, torej idealen tudi za na dopust, za kopanje, pri športnih aktivnostih…

Ker je v poletnih mesecih kožo treba še posebej skrbno zaščititi pred škodljivimi sončnimi žarki, bo Photoderm AR SPF 50+ odlična izbira za vsakodnevno nego kože obraza, ki je nagnjena k rdečici.

Ne pozabite, sonce je največji sovražnik rdečice, zato predvsem v obdobju od marca do septembra priporočamo višji zaščitni faktor.

Za najboljši učinek proti rdečici pa zvečer na očiščeno kožo nanesite kremo Sensibio AR.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER

IŠČI PO STRANI

SPREMLJAJTE NAS

COPYRIGHT BIODERMA SLOVENIJA 2018.